Despre sărbători și SpEranță

Pe măsură ce vremea trece, de la an la an înțelegem mai în profunzime scopul sărbătorilor. Creștem și învățăm că ele nu au fost niciodată despre cadourile fascinante, mesele festive sau decorațiunile scânteietoare, căci toate acestea își pierd rapid esența dacă nu ne putem bucura de ele alături de persoanele dragi. Astfel, ne dăm seama destul de devreme că sărbătorile au fost și vor fi mereu despre oamenii din jurul nostru. Încet, încet ne dăm darurile materiale pe daruri de suflet care sigur o să dăinuie veșnic atât pentru noi, cât și pentru cei ce le vor primi.

Această ediție a Academiei SpEranței este despre Drăgan Sofia Raissa, o fetiță în vârstă de 7 ani și 11 luni, elevă în clasa I, căreia îi place școala, iubește natura și viețuitoarele. O fire veselă și ambițioasă, dornică de a călători pentru a cunoaște lumea, visează să meargă și să fie medic veterinar. În drumul ei prin viață, Sofia este nedespărțită de la vârsta de 1 an și 4 luni de scaunul rulant, vârstă la care părinții ei au aflat că fiica lor suferă de Amiotrofie Spinală.

În ciuda diagnosticului, Sofia continuă să lupte cu boala, având ca ajutor tratamentul cu Spinraza (Nusinersen), administrat intratecal o dată la 4 luni pentru tot restul vieții, corset, orteze, aparatul Cough Assist și Bipap, însoțite de ședințe de hidrokinetoterapie și kinetoterapie zilnic.

Crăciunul a fost, este și va fi întotdeauna despre uniunea dintre oameni, despre sentimentul comun de bunătate și de bunăstare care ne cuprinde în această perioadă. Suntem siguri că așa cum mulți copii adoră sărbătoarea lui Moșu’, și Sofia așteaptă cu nerăbdare să vadă ce o să mai primească în dar anul acesta. De aceea, ne-am gândit ce surpriză frumoasă am putea să-i facem noi, studenții, prin noua ediție a acestui proiect de suflet.

Credem că, indiferent de dificultățile vieții cotidiene întâmpinate de fiecare dintre noi, cel mai uman lucru pe care oricine îl poate oferi este bunătatea. Crăciunul acesta îți propunem să demonstrăm împreună că oamenii din jur rămân motivul principal pentru care sărbătorile au farmec și să dăruim mai mult celor ce ar merita să se bucure înzecit de tot ceea ce înseamnă această perioadă.

În SpEranța că te-am convins să împarți puțină magie alături de noi, ne poți urmări pe pagina de Facebook Academia SpEranței. În acest fel vei putea fi la curent cu toate evenimentele din această ediție la care te așteptăm să participi, pentru a putea aduce bucuria sărbătorii Crăciunului și în casa Sofiei. Nu uita că schimbarea începe cu tine!


Cosmina Moise, Theodor Brăgărea

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

Alte articole