ConcluziA SpEranței

Sfârșitul ediției de Paște din acest an al Academiei SpEranței se apropie cu pași repezi, dar siguri. Făcând o retrospectivă a întregii perioade, suntem copleșiți de căldura care ne-a îndemnat să ajutăm, motivația care ne-a păstrat activi și, mai ales ,de prietenia, care ne-a ținut uniți. Această perioadă ne-a reamintit importanța proiectului, deoarece ne-a adus împreună, pentru îndeplinirea scopului.

Coordonatorii noștri dragi au fost dispuși să ne împărtășească gândurile lor, care sintetizează ideea Academia SpEranței - proiect de suflet al SiSCoților:

Pentru mine, Academia SpEranței a reprezentat mai mult decât un simplu proiect caritabil, prin care ne dorim să facem o faptă bună în preajma sărbătorilor. A fost oportunitatea perfectă de a evolua și de a avea parte de momente complet inedite, care au devenit esențiale în dezvoltarea și pregătirea mea pentru viitor.

Întreaga experiență s-a învârtit în jurul oamenilor și a relaționării cu aceștia, toată activitatea desfășurată neputând fi materializată fără ajutorul lor. Mulțumită minunatei noastre echipe, am reușit să contribuim câtuși de puțin în împlinirea unui vis, pentru niște oameni mai puțin norocoși decât noi, iar acest lucru ne-a motivat pe zi ce trece.

De-a lungul proiectului, am învățat că timpul îți poate fi atât un ajutor, cât și un adversar. Am înțeles că, indiferent cât de mult te-ai implica în realizarea unui lucru, esențial este să fii tu mulțumit și împlinit și să știi că ai dat ce ai mai bun pentru ceea ce ți-ai propus la început.

Răzvan Chiscăneanu

Întreaga experiență de coordonare a unui proiect în care sunt implicate peste 100 de persoane este una cu care nu ai ocazia să te întâlnești de prea multe ori în viață. Acesta este și unul dintre motivele pentru care am acceptat provocarea, fiind în același timp conștient atât de beneficii, cât și de efortul ce trebuie depus.

Principalele aptitudini acumulate pe parcursul proiectului sunt acelea de organizare și adaptabilitate. Au fost multe situații neprevăzute, în care nu știam cum să procedăm, dar faptul că aveam o întreagă echipă în spate şi am știut la cine să apelăm pentru ajutor, ne-a făcut, de multe ori, treaba mai ușoară.

Pentru mine, "Academia SpEranței" este, mai presus de toate, un proiect "despre oameni", întrucât realizarea acestuia s-a bazat pe relaționarea cu membrii echipei. Ca urmare, am oferit un mic ajutor unor persoane ce nu au parte de privilegiile multora dintre noi. Prin aceste privilegii, mă refer la lipsa grijii de mâine şi un trai decent, lucruri pe care, adesea, uităm să le prețuim.

Așadar, coordonarea unui proiect atât de special, mi-a oferit oportunitatea să mă dezvolt, să mă distrez și să relaționez cu oameni noi și, totodată, m-a ajutat să încep să apreciez și lucrurile mici din viața. Este o experiență pe care, dacă aş da timpul înapoi, aş mai dori să o retrăiesc, fără ezitare.

Teo Stanciu

Din postura de voluntari, știm că, dacă trăim pentru oameni, aceștia, la rândul lor, vor trăi pentru noi. Vă mulțumim pentru implicare și încredere și abia așteptăm să împărtășim noi ediții împreună!

Daria-Andreea Tună

Membru Departament Educațional

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

Alte articole